Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Mint oly sok más új és izgalmas innováció, a Naava zöld falak is sok kérdést vetnek fel. Összeszedtük a leggyakrabban feltett kérdéseket és a válaszokat:

Mi az a Naava és hogyan működik?

Milyen újítások állnak a Naava hátterében?

A tipikus zöldfalakkal ellentétben a Naava egy intelligens és aktív zöldfal, amely tisztítja a beltéri levegőt. Ezt a természet, az automatizálás és az aktív légkeringés segítségével teszi. Az aktív légkeringésnek köszönhetően a Naava növényei erősen próbára vannak téve. Annak érdekében, hogy támogassuk a levegő tisztításának kihívásokkal teli feladatában, automatizálással és mesterséges intelligenciával (M.I.) biztosítjuk, hogy a növények a megfelelő időben kapják meg a megfelelő mennyiségű vizet, tápanyagot, fényt és regenerálódási időt. Az intelligens zöld fal minden műveletét egy felhőszolgáltatáson keresztül távolról felügyeli és vezérli. A mesterséges intelligencia a levegő páratartalmától és a kültéri levegő körülményeitől függően előre jelzi és beállítja a feladatait is, hogy a beltéri levegőt az egészségünknek megfelelően optimalizálja.

A Naava Green Walls kézzel készül Finnországban és az Egyesült Államokban. A gyártási anyagokat gondosan válogatják ki, hogy a lehető leginkább környezetbarátak legyenek. Minden anyag hónapokig tartó, szélsőséges körülmények között végzett tesztelésen megy keresztül.

A Naava Green Walls növényei szobanövények, mint például a filodendron. Minden egyes növényt gondosan kiválasztottak a NASA leghatékonyabb légszűrő növények listája alapján. Így tudjuk biztosítani az optimális légtisztítási hatékonyságot és a legmagasabb élettartamot. Az évek során több mint 120 különböző növényfajt teszteltünk, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a legjobb növényeket. Légtisztító technológiánk magas igénybevételnek teszi ki a növényeket, ami azt eredményezi, hogy csak néhány kiválasztott faj képes kiállni azt a próbát, hogy Naava növényekké válhasson. A természet néha trükkös, de a technológia segítségével stabil és biztonságos életkörülményeket igyekszünk teremteni növényeink számára.

Növényválasztékunk körülbelül 10 fajtát tartalmaz, amelyek kertész csapatunk tagjai állítanak össze úgy, hogy minden egyes Naava berendezés lenyűgöző látványt nyújtson. Saját Naava beszerzésekor kérheti, hogy szakembereink beleillesszék kedvenc faját, amelyet a letölthető TERVEZÉSI ÚTMUTATÓ-ban talál.

Fontos számunkra, hogy mindenki élvezhesse a Naava előnyeit, függetlenül az allergiától vagy egyéb tünetektől, ezért a Naava berendezéseket úgy terveztük, hogy allergénmentes legyen. Fontos tudni, hogy a növények nem szerves talajban (termőtalaj, virágföld) növekednek. Tudta, hogy gyakran a talajban található csírák állnak az allergiás reakciók tüneteinek hátterében? A Naava Szerviz rendszeres karbantartásai során ellenőrzi, hogy a Naava berendezések ne termeljenek polleneket, spórákat vagy szagokat, amelyek az allergiák fő okozói. Nem árt azonban észben tartani, hogy a Naava növényeket nem étkezési, vagy táplálkozási célt szolgálnak.

A növények szervetlen táptalajban nőnek, amelyet a Naavánál hoztak létre. A táptalajt úgy alakítottuk ki, hogy a növények és a mikrobák a lehető legjobban növekedhessenek és aktivizálódhassanak, így a lehető legtöbb életteret biztosítva a mikrobák számára. Ez a termesztőközeg számos kutatás és teszt eredménye, amelyek célja a legjobb termesztőközegek és azok konzisztenciájának megtalálása volt. Az optimális termesztőközeg a növények és a légtisztítás számára, nem okoz semmilyen tünetet az embereknek.

Mire van szüksége a Naava berendezésnek?

Az ütemezett világítás segítségével a növények számára az év bármely szakában, még a sötétebb hónapokban is biztosított a normális cirkadián ritmus. A világítás mennyiségét és fényerejét úgy szabályozzuk, hogy az a növények igényeinek a legjobban megfeleljen. Ez azt jelenti, hogy a Naava akár olyan helyiségbe is behelyezhető, ahol kevés vagy egyáltalán nincs természetes fény.

A Naava Green Wall tetején ventilátorok vannak, amelyek biztosítják a növények gyökereiben élő mikrobák fokozott légáramlását, és a megtisztított levegőt visszafújják a környező térbe. Ez azt jelenti, hogy a Naavák biológiai légszűrők, amelyek keringetik a levegőt. A levegő keringetése ellenére a Naava meglehetősen csendes, és nem okoz nagyobb zajt vagy hangot. A levegő keringetése halk, egyenletes fújásként hallható. A Naavahoz a lehető leghalkabb ventilátort választottuk, amelynek hangereje legfeljebb 21 dB. Naponta körülbelül kétszer, amikor a Naava öntözi magát, két percen keresztül egy vízeséshez hasonló hangokat hallhat.

Egy Naava havonta típustól függően körülbelül 15,5-22 kWh áramot fogyaszt.

Személyre szabott pontos költségekért kérjük, érdeklődjön áramszolgáltatójánál.

A Naava Szerviz felel a Naava első osztályú telepítéséért és karbantartásáért. Minden egyes karbantartási látogatás során a csapat biztosítja, hogy a Naavák egészségesek maradjanak, és hogy a légtisztítás hatékonysága egész évben optimális maradjon. Így a Naava még évek múlva is frissnek és szépnek tűnik. A telepítés során a Naavát regisztrálják a távfelügyeleti rendszerbe, és felkészítik az mesterséges intelligencia (M.I.) szerinti működésre. Az első karbantartási látogatásra körülbelül 3 héttel a telepítés után kerül sor, ezt követően a szervizcsapat körülbelül 6 hetente szervizeli a Naavát, a körülményektől függően. A Naava karbantartására télen általában gyakrabban kerül sor, mivel a növények számára az ekkor rendelkezésre álló életkörülmények nagyobb kihívást jelentenek.

Az ügyfelek választhatnak a Prémium vagy a Rendszeres szervizelés között. A Prémium szolgáltatással a víztartályokat is rendszeresen feltöltik. Egyes ügyfelek ezt inkább maguk végzik el, vagy a takarítási szolgáltatási szerződésükbe foglalják bele. Ezekben az esetekben elegendő a Rendszeres szolgáltatási szerződés. Tudjon meg többet a Naava szervizről ITT.

A Naava működése automatizált, így egy ideális, gondtalan megoldást jelent olyan irodai környezetben, ahol nincs idő a szobanövények gondozására. A Naava automatizált öntözéssel, világítással és folyamatos légkeringetéssel rendelkezik, így biztosítva az optimális munkakörnyezetet. Amennyiben a Rendszeres szervizt választotta Önnek mindössze annyi a dolga, hogy feltöltse a víztartályt. Ezt a legegyszerűbb, ha heti szokássá teszi. Ha szükséges, a Naava értesítést küld a telefonjára, amikor több vízre van szüksége. Ha a víztartályt az utasításoknak megfelelően tölti fel, nem kell aggódnia vízkár vagy vízszivárgás miatt.

A Naava beszerzésekor fontos figyelembe venni az áram-, víz- és világítási igényeit, valamint a Naava méretét és számát a helyiség belső méretéhez viszonyítva. Intelligens technológiája miatt a Naava áramot igényel, ezért mindig legyen konnektor vagy a Naava mellett, vagy közvetlenül fölötte. Ezenkívül a zöld falnak 3G hálózatra van szüksége a távfelügyelet és a távvezérlés működéséhez.

Nem kell aggódnia a világítás miatt, mivel a Naava minden standard modellje saját automatizált világítóberendezéssel rendelkezik, amely biztosítja a növények optimális cirkadián ritmusát.

A Naavát nem szabad a légkondicionálás és szellőzés kivezetése mellé elhelyezni, mivel így a megtisztított levegő a kivezetésen keresztül azonnal távozna a helyiségből. Ehelyett a bemeneti nyílás alá kell helyezni. Így a friss levegő az egész helyiséget bejárhatja, mielőtt eltűnne a kivezetésen keresztül. Ezekről a követelményekről bővebben a letölthető TERVEZÉSI ÚTMUTATÓ-ban olvashat.

A Naava egy olyan zöld bútor, amely bármely más bútorhoz hasonlóan könnyen mozgatható egyik helyiségből a másikba. A zöldfal áthelyezése, vagy mozgatása előtt azonban mindig vegye fel a kapcsolatot a Naava szervizzel. Ezt mindenképpen tegye meg jó előre, hogy a karbantartó szolgálat le tudja foglalni a költözésre és a berendezésre szánt időt, függetlenül attól, hogy csak a jelenlegi helyiségen belül vagy új címre szeretné áthelyezni.

Vegye figyelembe, hogy a Naava One és a Naava Duo modellek falhoz vagy szabadon állóan is elhelyezhetők, de a Naava Slim modellt minden esetben szükséges egy stabil, szilárd falhoz rögzíteni.

Mik a Naava hatásai?

A Naava hatásai nemcsak a levegő minőségének, a mikrobiális egyensúlynak és a páratartalom a javítására korlátozódnak. Emellett ezek a hatások a biofilikus előnyökkel együtt a kognitív teljesítmény, az energiaszint és az általános egészségi állapot növekedéséhez vezetnek. Mindezek éberebbé és produktívabbá tesznek minket. Aktív légkeringése ellenére a Naava nem hoz létre semmiféle szellőt, vagy huzatot, hanem ehelyett magához vonzza az embereket, hogy friss, természetes levegőt lélegezzenek be. A Naava által megtisztított beltéri levegő például megakadályozhatja a szem és a torok kiszáradását és egyes vírusok terjedését. Olvasson többet az EGÉSZSÉGÜGYI ELŐNYÖK-ről.

Igen, bizonyított. A NASA felfedezései és a Naava biofilter technológiája által létrehozott levegőtisztító zöld fal innovációjának alapját a BRE* közelmúltban a Sydney-i Műszaki Egyetemmel együttműködésben végzett tanulmánya tudományosan kutatta és bizonyította. A kutatás azt mutatta ki, hogy a beltéri levegőben lévő káros MEK** vegyi anyag akár 57%-kal is csökkent a Naaván történt egyetlen áthaladással. Valódi irodai környezetben a levegő újra és újra áthalad a Naaván és annak biofilterein, így hatékonyan és folyamatosan csökkenti a beltéri levegőben lévő káros vegyi anyagok mennyiségét. A tanulmányról és a Naava egyedülálló biofilter technológiájáról ITT olvashat bővebben.

* Building Research Establishment: Épületkutatási Intézet

**metil-etil keton

A Naava beszerzése